Ga naar

Modellen

ELEKTRISCH

EC40 EC40
Crossover BEKIJK MODEL
EX30 EX30
EX40 EX40
EX90 EX90

HYBRID

XC90 XC90
XC60 XC60
S90 Recharge S90 Recharge
Sedan BEKIJK MODEL
S60 Recharge S60 Recharge
Sedan BEKIJK MODEL
V90 V90
Estate BEKIJK MODEL
V60 V60
Estate BEKIJK MODEL

MILD HYBRID

XC40 XC40
S60 S60
Sedan BEKIJK MODEL
V60 Mild Hybrid V60 Mild Hybrid
Estate BEKIJK MODEL
V60 Cross Country V60 Cross Country
Estate BEKIJK MODEL

Waarom Volvo?

Het leven gemakkelijker, beter en veiliger maken voor iedereen. Dat is de missie van Volvo Cars. Wij zijn een automerk voor mensen die geven om de wereld én degenen om hen heen. Veiligheid, duurzaamheid en innovatie op het gebied van mobiliteit zijn onze speerpunten. Voeg daar gerust ook persoonlijke aandacht aan toe. Een voorbeeld daarvan is de manier waarop u een auto kunt bezitten. Door Volvo en Volvo Cappendijk wordt dit aantrekkelijk gemaakt. Naast directe aankoop zijn er namelijk opties voor lease en financiering. U kunt instappen hoe én wanneer u wilt. 

De mens staat centraal bij Volvo. Met name de veiligheid van de bestuurder en passagiers. De driepuntsgordel, zijdelingse botsbescherming en whiplash-beveiliging zijn enkele Volvo uitvindingen uit het verleden. Recenter voegden we een dode hoek informatiesysteem, het noodremsysteem voor stadsveiligheid en een voetgangersdetectiesysteem met automatisch remmen toe aan onze veiligheidsplannen. Dat wil zeggen dat Volvo enkele van de veiligste auto’s op de weg bouwt. Een reputatie die we zeer serieus nemen.

 Het ontwerp van een auto doet er uiteraard enorm toe. Zeker voor Volvo. Strak Scandinavisch design, dat is het uitgangspunt. U ziet het dit minimalisme terug in de huidige generatie Volvo Cars, van Sedan tot SUV en van Crossover tot Estate. Stuk voor stuk hebben deze auto’s een prachtig uiterlijk. Zowel vanbuiten als vanbinnen. Volvo besteed veel aandacht aan interne functionaliteit. Dat wil zeggen dat we graag natuurlijke materialen gebruiken en subtiele details verwerken in het dashboard en instrumentarium (uiteraard voorzien van connectiviteit en infotainment).

Met gepaste bescheidenheid, want dat past bij Volvo, vertellen we tot slot over innovatie en duurzaamheid. Dit vinden we net zo belangrijk als veiligheid. Onze Twin Engines plug-in hybrides zorgen net als onze volledig elektrische Recharge motoren voor een schonere leefomgeving en zuinig rijden. U moet zich voorstellen dat u met een volgeladen accu dagelijks moeiteloos naar werk en terugrijdt. Zo houdt u net als wij rekening met de toekomst zonder in te leveren op rijplezier. Kortom, met Volvo wint u op alle fronten. Redenen genoeg waarom uw volgende auto een Volvo moet zijn!

Motoren en technologie

Elektrisch

RECHARGE PURE ELECTRIC

De toekomst is elektrisch. Daarvan is Volvo Cappendijk overtuigd. Dit vraagt om geavanceerde technologie in de vorm volledig elektrische auto’s. Het zorgt voor een nieuwe manier van rijden waarin, dankzij tweevoudige motoren, ruimte is voor zowel krachtig optrekken als soepel versnellen. Deze manier van mobiliteit is zelfs zo slim, dat de accu de energie die opgewekt wordt tijdens het remmen, teruggestuurd naar de accu. De accu heeft hoe dan ook een groot bereik waardoor u niet vaak hoeft op te laden. En als u dat wel moet, kan het eenvoudig, thuis bijvoorbeeld. 

Hybride

PLUGIN HYBRIDS

Een compromisloze combinatie. Dat wil zeggen: een lagere uitstoot zonder in te leveren op rijervaring. Klinkt interessant? Dat is het ook. Deze moderne manier van mobiliteit is mogelijk door elektrische kracht te combineren met een zuinige brandstofmotor (met lage tot geen uitlaatemissies). We noemen dit de Twin Engine. Op basis van de omgeving of condities waarin u rijdt, bepaalt u zelf de gewenste rijmodus. Tijdens woon-werkverkeer kunt u gebruik maken van Pure electric (1), terwijl u tijdens langere afstanden kiest voor de efficiënte Hybrid mode (2). Wilt u wat extra vermogen? Dan schakelt u moeiteloos over naar de Power mode (3). Echt iets voor liefhebbers van flexibiliteit. 

Andere motoren

MILD HYBRID

Diesel is voor Volvo verleden tijd. Dat is niet zomaar een statement, maar een overtuiging. Sinds 2019 is iedere nieuw gelanceerde Volvo voorzien van een vorm van elektrificatie. Wij kiezen dus merkbreed voor schoner rijplezier. Dat doen we door het beperken van het brandstofverbruik, de uitstoot van kooldioxide en andere verontreinigende stoffen. Ook benzinemotoren faseren we geleidelijk aan uit. Van Drive-E-benzine­viercilinders en benzineplug-inhybride gaan we over op mild hybrid. Daarmee bespaart u brandstof en vermindert u uw uitstoot. Zoals bij alle hybride en volledig elektrische modellen wordt remenergie handig teruggewonnen. U geniet van soepel starten, verfijnde acceleratie en optimale efficiëntie.