EX90

SUV

De EX90 belichaamt een premium rijbeleving met geavanceerde technologieën en een compromisloos ontwerp. Deze SUV biedt een combinatie van veiligheid, comfort en prestaties die ongeëvenaard zijn. Met een indrukwekkend bereik van 600 km op een enkele lading en bidirectionele oplaadmogelijkheden, biedt de Volvo EX90 ultieme vrijheid en duurzaamheid. Geniet van ruimte voor wel zeven personen, met maximale beenruimte en ergonomisch comfort, terwijl het grote centrale display moeiteloze controle biedt over temperatuurinstellingen en 360°-camerabeelden. Met innovaties zoals lidar, een waarschuwingssysteem voor de bestuurder en sensoren om passagiers te detecteren, bereikt de EX90 Volvo's hoogste veiligheidsstandaard ooit. En met een indrukwekkende acceleratie van slechts 4.9 seconden van 0 naar 100 km/u, brengt de EX90 rijplezier naar een nieuw niveau. Ervaar de toekomst van elektrisch rijden met de Volvo EX90.

Veiligheid

LiDAR Scanner

Een mooi voorbeeld van de veiligheid is de standaard aanwezige LiDAR scanner. LiDAR is een systeem dat met behulp van een laserpuls nauwkeurig de afstand tot een object detecteert. Het systeem kan bijvoorbeeld voetgangers tot op 250 meter afstand detecteren. Voor Volvo is LiDAR een van de speerpunten op het gebied van veiligheid op weg naar de introductie van autonoom rijden zonder toezicht.

Moeiteloos parkeren

Camera's bieden samen acht beelden, waaronder een 360° bovenaanzicht, en zijsensoren detecteren objecten rond de auto.

Informatie delen

Het infotainmentsysteem kan Google Assistent, Google Maps en Android-apps uit de Google Play Store draaien. Daarnaast wordt het ook mogelijk om Apple CarPlay of Android Auto te gebruiken.

Stuurondersteuning

Bij risico op botsing met andere voertuigen, houdt de auto met waarschuwingen en actieve stuurondersteuning op het juiste spoor. Daarbij helpt de auto ook te voorkomen dat je van het wegdek raakt.

Sensoren en DUS

De EX90 is de veiligste auto van Volvo ooit gemaakt. Hij is speciaal ontworpen om iedereen te beschermen bij een botsing. Twee binnensensoren en een capacitief stuurwiel geven informatie door aan een algoritme. Zo merkt het Driver Understanding systeem of u afgeleid of slaperig bent en wanneer de auto moet ingrijpen en ondersteunen

Comfort

Bi-directioneel laden

De EX90 laadt de auto binnen 32 minuten van 10% naar 80%. Daar komt nog eens bij dat de EX90 ook bi-directioneel kan laden. Hij kan andere voertuigen of zelfs je huis voorzien van stroom.

3D surroundsound

Bowers & Wilkins zorgt in de Volvo EX90 voor een buitengewone ervaring van 3D surroundsound.

Duurzaamheid

De EX90 is ontworpen met duurzame materialen. Ook op die manier wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Ruimte en comfort

Onze nieuwe Volvo EX90 heeft zeven comfortabele zitplaatsen voor volwassenen.

Occupant sensing

Het nieuwe Occupant Sensing systeem is ontworpen om te helpen voorkomen dat iemand achterblijft in een situatie die mogelijk gevaarlijk is. De auto waarschuwt u als het erop lijkt dat u per ongeluk een slapend kind of huisdier in de auto achterlaat. Het klimaatsysteem in de auto is zo afgesteld dat het onderkoeling of oververhitting helpt te voorkomen.

Vrij uitzicht

Dankzij het kantelbare panoramadak geniet u van frisse lucht en een prachtig zicht op de omgeving. Het buitenleven ervaren kan op veel manieren!