EX30

SUV

Beleef onbegrensde avonturen met de Volvo EX30, de meest compacte elektrische SUV in de Volvo-familie. Deze splinternieuwe auto combineert Scandinavisch design met veiligheid en duurzaamheid. Of u nu een stadsrijder bent of langere tochten over de snelweg maakt, de Volvo EX30 biedt compromisloos rijplezier dankzij een indrukwekkende actieradius. De auto is namelijk uitgerust met een efficiënte elektrische aandrijving en een krachtige batterij, waardoor u kunt genieten van een emissievrije rijervaring. Bovendien biedt de EX30 geavanceerde technologieën en veiligheidsvoorzieningen. Met Door Opening Alert kunt u in drukke stadsomgevingen uw deur openen zonder voetgangers of fietsers in gevaar te brengen. Intersection Auto Brake voorkomt onverwachte aanrijdingen, terwijl de veiligheidskooi de veiligheid van u en alle inzittenden waarborgt. Neem plaats achter het stuur en ervaar zelf de mogelijkheden die de EX30 te bieden heeft.

Veiligheid

Door Opening Alert

Volvo legt de lat voor veiligheid hoog. Dat betekent dat we constant blijven innoveren. Deze auto is uitgerust met een waarschuwingssignaal in het portier om incidenten te voorkomen. Het systeem geeft visuele en auditieve signalen om de bestuurder te waarschuwen wanneer er een fietser of andere verkeersdeelnemer passeert.

Intersection Auto Brake

Dit geavanceerde systeem is ontworpen om aanrijdingen in de binnensteden te voorkomen. Het maakt gebruik van sensoren en camera's om voertuigen, fietsers en voetgangers te detecteren. In het geval dat een andere weggebruiker onverwachts de weg kruist, brengt de automatische remfunctie de auto tot stilstand.

Extra ogen

De auto heeft ook een speciale sensor achter het stuurwiel, dat draait op krachtige algoritmen die oog- en gezichtsbewegingen ongeveer 13 keer per seconde detecteert. Op deze manier kan de Volvo EX30 begrijpen of de bestuurder afgeleid, slaperig of anderszins onoplettend is, ook als degene dat zelf niet doorheeft.

Compacte vorm

Dankzij het compacte formaat en de verbeterde wendbaarheid is de Volvo EX30 een voortreffelijke optie voor bestuurders die zich dagelijks een weg banen door drukke stadscentra. Ook maakt deze kleinere SUV parkeren en manoeuvreren in krappe ruimtes gemakkelijk.

Comfort

Infotainsysteem

De Volvo EX30 is de eerste Volvo die wordt geleverd met draadloze Apple CarPlay-functionaliteit. Dit zorgt voor een optimale rijervaring, waarbij gemakkelijke toegang tot informatie en entertainment centraal staat in het handsfree infotainmentsysteem.

Krachtige soundbar

De vijf geïntegreerde luidsprekers van de soundbar bieden de bestuurder een unieke ervaring. Het slanke, minimalistische ontwerp is bovendien een stijlvolle toevoeging aan het interieur.

Duurzaam interieur

Denk aan bekleding met 3D-gebreid patroon, gerecyclede kunststoffen en inlegmatten van duurzaam textiel. Kortom een samenspel tussen luxe stoffen, zijdezachte afwerkingen en gevoel voor bewustzijn.

Sfeerthema's

Selecteer een sfeerthema in het centrale display. De panelen met achtergrondverlichting, portierpanelen en opbergruimte bij de voorstoelen lichten subtiel op. Activeer omgevingsgeluid voor nog meer sfeer.

Verantwoord ontwerp

Dankzij onze minimalistische ontwerpbenadering konden we de reststroom verminderen of terugbrengen tot nul. Zo'n 25% van al het aluminium en 17% van al het staal en kunststof in de EX30 is gerecycled.