XC40

SUV

Een compacte Scandinavische SUV ontworpen voor de stad en daarbuiten. Dat is de EX40; een Volvo waarin compromisloze performance zorgt voor een energieke maar bovendien zeer duurzame reis. Weliswaar gaat u in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u als u het pedaal volledig indrukt. Daar staat tegenover dat deze auto zo schoon mogelijk is. De EX40 is zelfs volledig elektrisch. U draagt hiermee niet alleen bij aan de toekomst, u geeft ook uw leven vorm. Dat doet u door te rijden in een prachtig ontworpen Volvo, met opvallend design en allerlei slimme opbergruimtes aan boord. EX40 is een ware SUV met flinke laadruimte en vierwielaandrijving. Dankzij ‘pure electric' motor is dagelijks woon-werkverkeer zonder uitstoot mogelijk. Draagt u net als Volvo Cappendijk graag bij aan een betere wereld? Plan gemakkelijk een proefrit!

Veiligheid

Moeiteloos parkeren

Parkeer vol vertrouwen dankzij vier camera's die een 360° bovenaanzicht bieden, en zijsensoren die objecten naast de auto weergeven. Zo kunt u heel eenvoudig in en uit de krapste parkeerplaatsen rijden.

Slimme bescherming

Intelligente rijhulptechnologie detecteert andere voertuigen, voetgangers, fietsers en grotere dieren, en helpt zo botsingen te voorkomen. Op elk moment, overdag of 's nachts. Het systeem waarschuwt eerst de bestuurder en remt vervolgens automatisch als hij of zij niet reageert.

Ogen in de rug

Cross Traffic Alert helpt u achteruit te rijden bij beperkt zicht. Het systeem waarschuwt voor voertuigen achter u, en dankzij Autobrake remt uw Volvo automatisch als dat nodig is.

Bescherm wat belangrijk is

De carrosserie is speciaal ontworpen om iedereen te beschermen bij een botsing, zowel de personen in uw eigen auto als anderen. Bovendien wordt de accu beschermd door een unieke veiligheidskooi: dat zorgt voor extra veiligheid bij een aanrijding.

Op het juiste spoor

Het Blind Spot Information System – kortweg BLIS™ – ondersteunt bij het wisselen van rijbaan. Als het risico bestaat op een botsing met andere voertuigen naast of achter u, dan houdt BLIS™ u met waarschuwingen en actieve stuurondersteuning op het juiste spoor.

Binnen de lijnen

Dreigt u onbedoeld af te wijken van uw rijbaan, dan geeft uw Volvo een subtiele trilling via het stuur, om u daarna te helpen weer naar het midden van de rijbaan te sturen.

Comfort

Creatieve ruimte

Ruime, slimme opbergmogelijkheden voor waterflessen, sporttassen, laptops, boodschappen en meer. Met een speciaal vak aan de voorkant voor oplaadkabels.

Duurzaam design

De XC40 is vervaardigd met gebruik van duurzame materialen, waaronder volledig gerecycled plastic. Hierdoor wordt de impact op het milieu geminimaliseerd.

Uw eigen voorkeur

Verwarm of koel de auto vooraf en beheer nog veel meer functies eenvoudig via de Volvo Cars app, nog voordat u instapt.

Slim opgeladen

Kies voor het Digital Services-pakket en maak gebruik van de handige snellaadfunctie. Hiermee kunt u compatibele apparaten eenvoudig, overzichtelijk en draadloos opladen in het speciale opbergvak.

Iedereen welkom

Het royale interieur van de XC40 biedt comfortabele zitplaatsen voor al uw passagiers.

Vrij uitzicht

Met het kantelbare panoramadak kunt u genieten van frisse lucht en een prachtig uitzicht op de omgeving. Er zijn vele manieren om van het buitenleven te genieten!