EC40

Crossover

De EC40 is geheel in lijn met de nieuwe visie van Volvo op mobiliteit. Bij Volvo vinden we het maken van duurzame keuzes in persoonlijke mobiliteit erg belangrijk. Met deze prachtige crossover maakt het niet uit waar u bent: in een drukke stad of op de snelweg, in alle situaties geniet u van maximaal comfort en volledige controle. De EC40 is uitgerust met krachtige vierwielaandrijving dankzij de twee elektrische motoren. Het vermogen is maar liefst 408pk. Rijden met slechts één pedaal biedt extra gemak op de weg terwijl u ook profiteert van de vlotte en stabiele acceleratie van de EC40. Kenmerkend voor deze wagen is de aflopende daklijn voor extra actieradius. Dankzij de slimme integraties van Google Maps, Google Assistant en Google Play beleeft u optimaal gebruiksgemak. Het is zo simpel als het uitspreken van de woorden 'Hey Google’ om allerlei instructies en wensen kenbaar te maken aan de auto. Tot slot is de EC40 de eerste Volvo auto met een volledig ledervrij interieur. Ervaar zelf de slimme voorzieningen en innovaties van deze crossover en maak een proefrit!

Veiligheid

Moeiteloos parkeren

Parkeer vol vertrouwen dankzij vier camera's die een 360° bovenaanzicht bieden, en zijsensoren die objecten naast de auto weergeven. Zo kunt u heel eenvoudig in en uit de krapste parkeerplaatsen rijden.

Slimme bescherming

Intelligente rijhulptechnologie detecteert andere voertuigen, voetgangers, fietsers en grotere dieren, en helpt zo botsingen te voorkomen. Op elk moment, overdag of 's nachts. Het systeem waarschuwt eerst de bestuurder en remt vervolgens automatisch als hij of zij niet reageert.

Ogen in de rug

Cross Traffic Alert helpt u achteruit te rijden bij beperkt zicht. Het systeem waarschuwt voor voertuigen achter u, en dankzij Autobrake remt uw Volvo automatisch als dat nodig is.

Bescherm wat belangrijk is

De carrosserie is speciaal ontworpen om iedereen te beschermen bij een botsing, zowel de personen in uw eigen auto als anderen. Bovendien wordt de accu beschermd door een unieke veiligheidskooi: dat zorgt voor extra veiligheid bij een aanrijding.

Op het juiste spoor

Het Blind Spot Information System – kortweg BLIS™ – ondersteunt bij het wisselen van rijbaan. Als het risico bestaat op een botsing met andere voertuigen naast of achter u, dan houdt BLIS™ u met waarschuwingen en actieve stuurondersteuning op het juiste spoor.

Binnen de lijnen

Dreigt u onbedoeld af te wijken van uw rijbaan, dan geeft uw Volvo een subtiele trilling via het stuur, om u daarna te helpen weer naar het midden van de rijbaan te sturen.

Comfort

Opvallend profiel

Het gestroomlijnde zijaanzicht, het contrasterende zwarte dak, de spiegelkappen en andere designaccenten geven de EC40 een onmiskenbaar profiel.

Pixelverlichting

De verlichting met pixeltechnologie is ontworpen om te voorkomen dat u andere weggebruikers verblindt. In elke koplampunit zitten 84 pixel-LED's die zich aanpassen aan het verkeer vóór u en die tegelijkertijd de weg efficiënt blijven verlichten.

Sfeervol interieur

Geniet ook in de auto van het exclusieve karakter van de EC40. De interieurverlichting is geïnspireerd op het Scandinavische landschap en zorgt voor een natuurlijke, rustgevende gloed. De ledervrije Connect-bekleding vult de eigentijdse uitstraling perfect aan.

Natuurlijk licht en comfort

Het standaard vaste panoramadak zorgt voor een natuurlijke en ruimtelijke sfeer in de auto. Het dak is voorzien van gelaagd, getint glas. Dat biedt een effectieve bescherming tegen verblinding en UV-straling. Ook draagt het bij aan een comfortabele temperatuur en een stille rijervaring.

Interieur zonder leder

De EC40 heeft een interieur dat 100% ledervrij is - inclusief het stuur, de versnellingspook en de bekleding. Ervaar zelf hoe andere materialen tot hun recht komen in het ontwerp en hoe we daarmee ultieme luxe een nieuwe inhoud geven.

Eigen voorkeuren

De auto voorverwarmen, voorkoelen en nog veel meer: regel het heel eenvoudig voordat u instapt met de Volvo Cars-app op uw telefoon.