Nu in de showroom: EX30 vanaf €36.795

Maak kennis met de Volvo EX30, een kleine SUV met grote impact! Deze nieuwe Volvo staat in het teken van duurzaamheid. De EX30 is ontworpen om de laagste CO₂-voetafdruk van alle Volvo-modellen tot nu toe te hebben. De ultra-variant van deze SUV rijdt maar liefst 480 km puur elektrisch. Benieuwd naar de ins en outs? Lees verder of reserveer direct een proefrit.

Compact en slim

Compact is de Volvo EX30 zeker. Met afmetingen van 1,8 meter breed, 4,2 meter lang, en 1,5 meter hoog, biedt onze kleinste SUV 318 liter laadruimte (plus een ‘frunk’ in de neus). Wendbaar genoeg dus voor stadsverkeer, maar met een uiterlijk dat o.a. dankzij robuuste wielen de uitstraling van een SUV behoudt. De EX30 deelt veel visuele kenmerken met de eveneens nieuwe EX90.

Vanuit een ecologisch perspectief is de EX30 grotendeels vervaardigd uit herbruikbare materialen. Ongeveer 25 procent van al het aluminium en 17 procent van het staal en kunststof in de EX30 is gerecycled. Daarnaast bestaat ongeveer 30 procent van de binnenafwerking uit gerecyclede kunststoffen en oppervlakken.

Rijk uitgerust

Een duurzaam decor, maar ook veel veiligheid én luxe. De Volvo EX30 Core is het instapmodel en standaard uitgerust met functies als Intersection Auto Brake, keyless entry, DAB, een parkeercamera achter en high-performance audio. Kies voor nog meer beleving met de Plus- of Ultra-uitvoering. Hiermee profiteert u onder andere van een panoramadak, Harman Kardon audio en een parkeercamera aan de voorzijde.

Er zijn vier uitvoeringen mogelijk in het interieur, met prachtige op kleur afgestemde bekledingen: breeze, mist, pine of indigo. Voor een persoonlijke en intuïtieve rijervaring is een groot bedieningselement toegevoegd. Dit centrale display met een 12,3-inch tablet geeft bestuurdersinformatie in één oogopslag weer, met uw favoriete bedieningselementen op één scherm.

Volledig elektrisch

Deze volledig elektrische SUV is erg stil en levert indrukwekkende prestaties. Met de Single motor geniet u van een actieradius tot 344 km, de Twin motor tot 460 km en met de Extended Range versie zelfs 480 km. Met een vermogen variërend van 272 tot 428 pk ontbreekt het u niet aan kracht!

Bovendien de EX30 in aanmerking voor de SEPP-subsidie. Kiest u voor de Single of Extended Range motor, dan profiteert u bij zowel de Core als Plus uitvoering van € 2.950 subsidie bij particuliere aanschaf of private lease. Zolang de subsidie strekt uiteraard, dus wacht niet te lang met bestellen.

Geproduceerd in Gent

Om de footprint van de EX30 verder te minimaliseren wordt de auto vanaf 2025 niet langer in China, maar in de Volvo fabriek in Gent gebouwd. Dit is om de hoek van onze showrooms in Terneuzen en Goes. “Onze ambitie is om de EX30 over de hele wereld te verkopen tegen een aantrekkelijke prijs, zodat meer mensen de overstap naar het rijden in een elektrische Volvo kunnen maken en tegelijkertijd kunnen bijdragen aan de marges van het bedrijf”, zegt Jim Rowan, chief executive van Volvo Cars hierover.

European Car of the Year 2024?

De Volvo EX30 is pás beschikbaar en nu al genomineerd voor de prestigieuze European Car of the Year Award voor 2024. Wordt de volledig elektrische EX30 ook uw auto van het jaar? Kom langs in onze showroom in Goes of Terneuzen en ervaar het rijgedrag zelf tijdens een proefrit. We staan klaar om een vrijblijvende offerte en/of inruilvoorstel te bieden. Tot snel bij Volvo Cappendijk.

Let op: de beschreven specificaties en functies van de Volvo XC3 kunnen variëren per model en uitvoering. Neem contact op met onze showroom voor de meest recente informatie.