NIEUW: Volvo EX90

In elke Volvo zijn alle functies en technische innovaties perfect in balans. Dit geldt zeker voor onze nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90. Op het gebied van veiligheid laat Volvo niets ongemoeid. Zo zegt Volvo zelf dat de elektrische EX90 de veiligste auto is die het ooit heeft gemaakt. De slimme software van de EX90 maakt suggesties en voorstellen, op basis van verschillende omstandigheden. Zo borgt de auto de veiligheid voor iedereen in de auto.

LIDAR sensoren

De EX90 wordt voorzien van 5 radars, 8 camera’s en 16 ultrasone sensoren. Dit wordt ook wel LiDAR sensoren genoemd. LiDAR is een sensorsysteem dat laserpulsen gebruikt om zeer precies afstanden te meten en het kan bijvoorbeeld voetgangers op 250 meter afstand detecteren. Ook weet dit systeem te voorkomen dat dieren en kinderen in de auto blijven zitten bij een hoge temperatuur. Dat is de veiligheid van Volvo!

Bidirectional laden

De EX90 kan bidirectional laden, wat betekent dat de EX90 stroom terug kan laden naar jouw huis. Daarnaast kun je met de EX90 andere apparaten en zelfs andere auto’s opladen. Dankzij de laadfunctie die nu beschikbaar is in de Volvo Cars-app is het mogelijk om de batterij van de EX90 op het meest geschikte moment op te laden met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing. Op die manier is het mogelijk om piekmomenten, waarbij energie duurder is en de energiemix minder duurzaam, te vermijden en te kiezen voor een slimmer tijdstip. Bijkomend heeft de accu een actieradius tot wel 600 kilometer!

De voordelen 

De volvo Ex90 is een complete auto. Zo hij volledige uitgerust met specificaties zoals:

  • Krachtige dual electric-motor met 517 Pk met vierwielaandrijving
  • Bi-directional laden
  • 14,5 inch’ digitaal instrumentenpaneel, smartphone integratie
  • Volvo on Call
  • In 30 minuten van 10 tot 80% is op te laden

Daarnaast is de EX90 ook duurzaam. Tot slot bestaat het interieur uit 15% gerecycleerde materialen, waaronder maar liefst 50 kg hergebruikte kunststoffen. Samen met Volvo Cappendijk op naar een duurzame toekomst? Neem dan contact op met Cappendijk voor meer informatie en de levertijden van dit model.